Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp meg tíz, olvad a jégcsap, csepereg a víz...
A tavasz közeledtét jelzi, hogy olvad a hó, csöpög a jégcsap, kékebb az ég, zöldellni kezd az új fű, duzzadnak a rügyek, előbújnak a rovarok... Mindenki fellélegzik kicsit a hosszú tél után, a megújuló természet minket is új reményekkel, vidámsággal, új ötletekkel telít meg. De addig is amíg nem tudtok kimenni a szabadba, készítsetek szüleitek segítségével, szebbnél-szebb tavaszi kézműves alkotást.

 
1

Buborék fújó technika

Buborék fújó technikával is díszíthetitek a fákat! Hígitsátok fel a temperafestéket úgy, hogy folyós legyen és tegyetek hozzá mosogatószert! Fújjatok bele szívószállal és az így keletkezett buborékokat hagyjátok beszívódni a fölé helyezett papírlapra.
2

Pattogatott kukorica fa

Igazán érdekes ötlet a pattogatott kukoricákkal díszített fa. Tényleg hasonlít kicsit a virágok formájára a sok-sok kinyílt kukoricaszem!
3

Tészta nyaklánc

Elsősorban a kislányok fogják ezt szeretni, bár vannak kisfiúk, akik megszállottan kedvelik az efféle tevékenységet. Vegyél elő mindenfélét, ami felfűzhető: csőtészta, penne, gabonapehely, ami lyukas, habkarika, gombok, gyöngyök... ha nincs ilyen lyukasszatok ki valamit, amiért nem kár. Beszéljétek meg, hogy mi ehető, és mi nem. Tésztából kapható kifejezetten kreatív célokra mindenféle mintájú, formájú, állatos, szívecskés, stb.
4

Virágcsokor

Tojástartóból készül ez a virágcsokor, ami ajándéknak is kiváló.

Donkó László: Tavasz éke

Barkabontó napsugárka,
mézet gyűjtő kis bogárka,
rügyfakasztó boldog zápor,
csöpp levélke almaágról,
fehér szirma meggyvirágnak,
tavasz éke a világnak.
Nézzétek meg a legfrissebb tavaszi „híreket”!