Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

- Ködös az idő, nem lehet messzire látni. Nem látunk el az utca végéig. A zúzmara úgy keletkezik, hogy a lehűlt köd-, vagy felhőcseppek ráfagynak a növényekre, tárgyakra.

 

- Télen kitesszük a madáretetőt a madaraknak és eleséget szórunk bele. Vajon miért nem találnak ennivalót a madarak? (A hernyók, kukacok, bogarak elbújnak, a föld fagyos.)

 

A téli időjárás – játékok gyerekeknek. 

Nézzünk körül!
Miből tudjuk, hogy most tél van?
- Hideg van, fázunk kint.
Látszik a leheletünk. A szánkból kiáramló levegő ugyanis melegebb, mint a kinti.
A hideg, fagyos levegő pirosra csípi az orrunkat, arcunkat.
Ha nem húzunk kesztyűt, kihűlnek, elgémberednek az ujjaink is.

Készítsetek jégkoszorút. apró termések, bogyók segítségével!  

Kísérletezzünk!

Ha éjjelre fagy várható, tegyetek ki egy tálkában vizet az ablakpárkányra! Jelöljétek meg alkoholos filccel, meddig ér a víz! Nézzétek meg reggel, hogy mi történt vele! (A megfagyott víz feljebb emelkedik az edényben. Fagymentes időben használjátok a hűtőszekrény fagyasztó részét!)
Ez az egyik legegyszerűbben megvalósítható ötlet és mégis emlékezetes karácsonyi ajándék.  Rajzoltasd körül egy színes kartonra, vágd ki, díszítheted szalmadísszel, színes papírból kivágott alakzatokkal vagy ha fehér az alap, akkor ki is festheted. Végül ragasszátok rá a fotótokat. Kis szalag rá és mehet a fára.
 

Ezek a hóemberek olyan viccesek!

Minden gyerek szereti a hóembereket. Kérjétek meg anyát, hogy segítsen megrajzolni a körvonalakat és a vágással boldogultok egyedül is! Ez egy szuper könnyű ötlet, próbáljátok ki!