Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Az ősz különleges évszak.
Az emberek maguk mögött hagyják a forró, nyári napokat, de közben már készülődnek az előttük álló, téli időszakra. Az ősznek is megvan a maga szépsége, sőt! Ha azt gondolod, hogy gesztenyéből, dióból, vagy falevelekből nem lehet már újat kitalálni, akkor tévedsz! Az ősz a határtalan lehetőségek tárháza, tele színekkel, formákkal, termésekkel, a szülők és csemetéik legnagyobb örömére.


 
csiga

Gesztenye!

Szerintem nincs olyan, aki el tudna menni egy melegbarna gesztenye mellett mosolygás nélkül.
level

Már gyönyörűen színesednek a levelek!

Ha tehetitek, tegyetek minél nagyobb sétákat, kirándulásokat a természetben! Ugráljatok az avarban, gyűjtsetek leveleket, terméseket, bogyókat, amiket otthon is sokféleképpen tudtok majd felhasználni. Ha jól megfigyeltétek a fákat, bokrokat, egy-egy esősebb napon felidézhetitek őket egy kis kreatív alkotással.
dio

Ki lakik a dióhéjban?

Cuki kis katicákat, de akár teknőst vagy bármi mást el tudtok készíteni dióhéjból, bízzátok a gyerekek fantáziájára! Kartonpapírból vágjátok ki a “talpat”, amin a lábak vannak megrajzolva, majd erre lehet ráragasztani a korábban megfestett fél dióhéjat. Gyöngyből ragaszthattok neki szemet is, de csupán festékkel is megoldható a díszítés.
vers

Galambos Bernadett: Kis falevél

Egy kis levél elindult,
fölkapta a szél.
Repült messze, fel az égbe
ahol sok a fény.
Őszi napfény cirógatta,
most már nem is félt,
aláhullott, megnyugodott,
bóbiskolni tért.