Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
MICIMACKÓ CSOPORT
ÓVODAPEDAGÓGUSOK: Kolozsváriné Pálfi Ildikó, Nagyné Nagy Judit - DAJKA: Papp Lajosné
„Tudod Malacka, van úgy,
hogy valaki nagyon törődik a másikkal.
Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek.”

Dőlj hátra, hunyd be a szemed és engedd, hogy a képzeleted a „Százholdas Pagonyba” repítsen.
Beszél! Beszél a Szentpéterszeget körül ölelő szénaillatú mezőkről, a bölcs titkokat őrző erdőkről, a felejthetetlen kalandokat rejtegető halastóról és Berettyó partról, ahol oly otthonosan nyargalásznak a fürge kis lábak.
Beszél a kozmikus bölcsességeket magukban hordozó mesékről, melyeket bekuckózva hallgatunk, a zene lelket formáló erőiről, melyre táncolunk, közösen éneklünk és belefeledkezünk a képzeletet megmozgató alkotás örömébe, mely minden egyes napunkat áthatja.
És beszél a játékról. Játékról együtt és külön, párban és csoportban, kint és bent… játékról sárral, vízzel, kővel, bottal és fénnyel egyszóval játékról bárkivel, bármivel, bárhol, bármikor.
Beszél szokásokról, szabályokról, ritmusról, rendről és harmóniáról, melyek segítenek eligazodni az élet útvesztőiben.
Beszél veszekedésekről, nézeteltérésekről, melyek megoldása segít kapcsolatainkat elmélyíteni, jobban megismerni egymást és önmagunkat.
Beszél kalandos hétköznapokról és meghitt ünnepekről.
Beszél családokról, éppen 23-ról, akik nap, mint nap ránk bízzák gyermekeiket.
És mi figyelünk! Figyelünk minden apró rezdülésre, hogy felismerjük fejlődésük saját ritmusát, rájuk hangolódjunk, meglássuk, melyek az éppen érlelődő képességeik és melyek azok, amik nincsenek érzékeny fázisban. Támogatjuk azokat, melyek fejlődésének itt van az ideje, de nem feledkezünk meg a szunnyadó képességek megóvásáról sem.
Ezért szeretjük a vegyes csoportot, mert itt mindenki a saját ütemében fejlődhet, alhat téli álmot, vagy éppen versenyt futhat az idővel, ha éppen energiái az egekbe emelik.
Hát ilyennek álmodjuk mi a „Micimackós-világot”!
Hogy valóra válik-e, ki tudja? Ha kíváncsi vagy rá, látogass el hozzánk!
Jutka néni, Ildi néni, Erika néni