Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
          Tárgyi, személyi feltételek

Tárgyi feltételek

A Szentpéterszeg Mesevilág Óvoda működési feltételei biztosítottak. Az óvoda önálló épülete jó állapotban van kívül és belül egyaránt.
A felújított és gondosan karbantartott akadálymentesített épületben két igényesen berendezett, jól felszerelt csoportszobánk és egy tornaszobánk, illetve fejlesztő szobánk van. Játékaink korszerűek, minden tekintetben megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak.
A gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges mozgás óvodásaink mindennapjainak természetes része. Tornaszobánk jól felszerelt, hatalmas teraszunk árnyékolása hamarosan pályázati pénzből megvalósul. Sok időt töltünk a szabadban is.
Intézményünk ugyan falusi környezetben található, de a kapun belépve a hozzánk érkező egy kis ékszerdobozt talál sok-sok virággal, fákkal szép, tágas udvarral. Sokféle játékkal felszerelt, biztonságos,  vidám, színes felületekkel ellátott, játszóudvarunk ideális a szabadtéri mozgásra, játékra. Az óvoda udvara számtalan lehetőséget kínál a kísérletezésekre és tanulmányozásokra, illetve a növények ápolására, a pókok, giliszták védelmére.
Első udvarrészünk pedig a jó idő beköszöntével a kézműves, mozgásos tevékenységek helyszíne, hátul a fákkal benépesült udvarrészen több madárodú és etető nyújt védelmet a téli időszakban az itthon telelő madaraknak.

Személyi feltételek

Az óvoda, nevelő és alkalmazotti testülete önállóan működő, a maga feladatait ismerő, magasan kvalifikált, jól összeszokott közösség.
Az óvoda valamennyi alkalmazottjának munkája szervesen beépül a nevelőmunkába. Óvodapedagógusaink és a dajka nénik rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, melynek eredményeként nevelőtestületünk:
3 fő rendelkezik különböző pedagógus szakvizsgával
2 fő mesterpedagógus
Óvodapedagógusaink létszáma 4 - az óvodavezetővel együtt.
Pedagógiai munkát közvetlenül segítők száma: 2 fő
Családias jellegű közösségünket a rendszeres csapatépítő tréningek még tovább erősítik, motiválják.